Wandelnetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude officieel geopend!

Samen er op uit - proef en beleef het polderlandschap

Geniet al wandelend van het oer Hollandse agrarische veen- weidegebied, van mooie vergezichten tot historische dorpskernen en oude dorpslinten. Dwars door weilanden, over slootjes en bruggetjes, langs koeien en weidevogels. Onderweg genietend van een lekker stukje boerenkaas of boerenijs. Ruim 450 km wandelplezier, eenvoudig ontsloten via het nieuwe knooppuntensysteem, met 35 startpunten.

Zelf je route samenstellen

Je kunt eenvoudig je eigen route samenstellen met het nieuwe wandelknooppunten netwerk. Dat kan bij een van de nieuwe startborden en binnenkort ook via de nieuwe wandelkaart van wandelnet.nl. Via de genummerde palen wandel je van knooppunt naar knooppunt. Wil je ook weer eindigen op het knooppunt waar je de route begint? Onthoud dan het nummer van je startplaats. Op de startborden tippen wij een aantal routes, maar je kunt starten vanaf elk genoemd knooppunt.

Plattegrond wandelnetwerk

Nieuwe routes en boerenlandpaden

Het Zoeterwoudse wandelnetwerk is opgeknipt en uitgebreid. In de Geerpolder zijn bijvoorbeeld nieuwe boerenlandpaden aangelegd, net als in de Rijn en Veenstreek. In Zoeterwoude is een nieuwe wandelroute ontwikkeld, de Boter, Kaas en Eieren route, een  proef en beleefroute langs zuivelboerderijen. Kijk voor de routebeschrijvingen op de startborden of de nieuwe wandelkaarten. Bij elk startpunt staat een informatiepaneel met een kaart van het betreffende gebied, bezienswaardigheden, knooppunten en routesuggesties. Wandelkaarten zijn te koop bij Boer en Goed.

Kansen voor ondernemers

Polders en Plassenpad is het eerste nieuwe wandelarrangement is ontwikkeld door ondernemers uit onze regio, een meerdaagse wandeling door het gebied met overnachting in een plaatselijke Bed & Breakfast of boerderij camping. Andere nieuwe wandelarrangementen, zoals een ‘Molentocht’ of  ‘Oer-Hollands’ zijn in de maak. Meer weten neem dan contact met ons op.

Wandelen zonder grenzen

Het wandelnetwerk van Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude maakt deel uit van een veel groter geheel. De vier gemeenten zorgen samen en in samenwerking met de provincie voor meer wandelmogelijkheden in en rond de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude, van ruim 450 kilometer. Het netwerk is onderdeel van een 2.800 kilometer tellend provincie dekkend wandelknooppuntennetwerk. Naar verwachting zal het nieuwe wandelroutenetwerk medio maart 2017 ook beschikbaar zijn op www.wandelnet.nl. Andere wandelroutenetwerken in de regio zijn te vinden op www.landvanwijkenwouden.nl.

Veel wandelplezier!


 

Polders en Plassenpad

Nergens in Nederland is er meer water dan in dit gebied. Deze meerdaagse wandeling voert je door het prachtige polderlandschap. Van uitgestrekte plassen met wuivende rietkragen tot strakke boomkwekerijen. Van statige molens tot pittoreske dorpjes. Afhankelijk van het aantal dagen dat je wilt gaan lopen kun je een arrangement samen laten stellen.  Je logeert dan bij een bed & breakfast of kleinschalige hotels op leuke plekjes. Voor de bagage wordt gezorgd! Zelf op pad gaan kan natuurlijk ook.

Meer info? Neem dan contact op met AbelLife


Bijlage

(Zoom in na openen)