Recreatief transferium

Het Recreatief Transferium, gezien vanaf de Papeweg

Start van dagje uit

Het Recreatief Transferium vormt een aangenaam startpunt voor uw dagje uit.  U kunt van daaruit met de fiets of te voet kennismaken met het fraaie polderlandschap van Zoeterwoude en haar buurgemeenten.

U kunt uw auto parkeren op de ruime parkeerplaats en, voordat u de omgeving gaat verkennen, op het terras van de horecaonderneming plaatsnemen of een bezoek brengen aan de winkel met streekproducten.

  

De winkel met streekproducten

Aan het milieu is natuurlijk ook gedacht. Voor bezitters van elektrische auto's zijn op de parkeerplaats vier plaatsen gereserveerd voor elektrisch opladen. Daarnaast zal zich op korte termijn ook een verhuurder van elektrische tweewielers vestigen.

De Swetse Speeldernis

Op het terrein is ook natuurspeeltuin De Swetse Speeldernis aangelegd. Deze speeltuin is voorzien van speeltoestellen die van natuurlijke materialen vervaardigd zijn. Er is een gedeelte voor kinderen tot 6 jaar en een avontuurlijk gedeelte voor de oudere kinderen.

   

Natuurspeeltuin De Swetse Speeldernis 

Toegang tot het Land van Wijk en Wouden

Vanaf het Recreatief Transferium kunt u via diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes het Land van Wijk en Wouden gaan verkennen. Dit landelijk gebied is rijk aan natuur, water, oer-Hollandse weidelandschappen en cultuurhistorie.

De Zoeterwoudse agrariƫrs in het Land van Wijk en Wouden maken prachtige streekproducten. Een aantal van deze producten is op het Recreatief Transferium verkrijgbaar bij de streekwinkel.

Op de website van het Land van Wijk en Wouden vindt u meer informatie over de streekproducten en de recreatieve mogelijkheden van het Land van Wijk en Wouden.

 

 

Toeristisch overstappunt (TOP)

Op het terrein van het Recreatief Transferium bevindt zich ook een zogenaamd Toeristisch Overstap Punt.

De TOP is herkenbaar aan de groene stalen halm van ruim 5 meter hoog. Bij deze halm vindt u een tweetal informatiepanelen waarop de bewegwijzerde fiets- en wandelroutes zijn aangegeven en diverse bezienswaardigheden in de omgeving zijn aangegeven.

TOP Zoeterwoude maakt onderdeel uit van een netwerk van TOP's in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Voor een overzicht kunt u terecht op de website van TOP Routenetwerk.

 

TOP Zoeterwoude

Hoe bereikt u het Recreatief Transferium

U vindt het Recreatief Transferium vrijwel direct aan de A4.

Groene Hartplein 1
2381 JS  Zoeterwoude

Met de auto

Vanaf de A4 richting Amsterdam

  • Afslag Zoeterwoude-Dorp (afslag 7). Bij rotonde rechtsaf. Daarna bij verkeerslichten rechtsaf (N206). Daarna borden Recreatief Transferium volgen.

Vanaf de A4 richting Den Haag

  • Afslag Zoeterwoude-Dorp (afslag 7). Bij verkeerslichten rechtsaf (N206). Daarna borden Recreatief Transferium volgen.

Met openbaar vervoer

Het Recreatief Transferium kan ook per bus bereikt worden, halte Zoeterwoude A4 P+R. Zie voor de dienstregeling van buslijn 176 en R-netlijn 400 de website van Arriva