Jeugdfonds betaalt sport en cultuur Zoeterwoudse kinderen (03-09-2020)

Sporten, muziekles, zwemmen, dansen het lijkt zo normaal dat alle kinderen dit kunnen doen. Maar niet elke ouder kan het betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt deze kinderen in Zoeterwoude. Want het is belangrijk dat elk kind kan sporten, plezier heeft in hobby’s en mee kan doen met leeftijdsgenoten.

Sport en cultuur is belangrijk voor kinderen

Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Door de inzet van het Jeugdfonds kunnen kinderen lid worden bij de plaatselijke sportvereniging of een culturele instelling. Naast voetbal, dansen, scouting en muziekles is het ook mogelijk om je zwemdiploma te halen via het Jeugdfonds. Vorig jaar hebben al zo’n 45 Zoeterwoudse kinderen gebruik gemaakt van het fonds!

Is er thuis geen geld voor sport of cultuur?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan het betalen. Kijk voor meer informatie en voor de voorwaarden op www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland. Hier staat ook informatie over hoe je je kunt aanmelden via bijvoorbeeld de gemeente of de school.

Zoeterwoude heeft een breed kindpakket

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is hier onderdeel van. Het kindpakket is een verzameling van allerlei regelingen voor Zoeterwoudse kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vergoeding van schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. Bekijk het kindpakket van de gemeente Zoeterwoude op www.zoeterwoude.nl/kindpakket. Hier vindt u ook hoe hoog uw inkomen mag zijn.