Fietsknooppuntenroute

Fiets van knooppunt tot knooppunt en stel uw eigen route samen.

Een fietsknooppuntennetwerk is heel eenvoudig: u fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart.

Uw eigen route samenstellen

Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen. De fietsknooppuntenkaarten geven een overzicht van alle knooppunten in de regio. Deze kaarten zijn te koop bij de Gemeente Zoeterwoude, ANWB en VVV-kantoren. U bepaalt zelf op welk knooppunt u wilt beginnen en stippelt op internet of via een gekochte kaart een route uit. U noteert in de juiste volgorde de nummer van de knooppunten en kunt op pad om de nummers te volgen. Hiervoor is het hulpmiddel, “de bikepointer”, in omloop. Deze bikepointers zijn te koop bij de ANWB.

Fietsknooppuntennetwerk in Zoeterwoude

In Zoeterwoude zijn ook knooppuntborden en nummerbordjes geplaatst. De fietsknooppuntenkaarten zijn te koop bij de Gemeente Zoeterwoude, ANWB en VVV-kantoren.

In veel provincies in België en Nederland bestaan inmiddels gehele of gedeeltelijke fietsknooppuntennetwerken. Het overzicht is per provincie op te zoeken op de website www.fietsknooppuntennetwerk.nl.