Column Liesbeth Bloemen

 • Met pensioen

  Afgelopen vrijdag was mijn officiële afscheid als burgemeester van Zoeterwoude. Het vond plaats in de Goede Herder kerk aan de Hoge Rijndijk. In eerste instantie konden circa 90 personen op Corona afstand bijeenkomen. Dit aantal werd kleiner omdat Corona nog niet klaar is met ons. Voor de geïnteresseerden was de bijeenkomst te zien via internet.

  > Lees verder
 • Afscheidstournee

  Vorige week begon mijn afscheidstournee. Ik bezocht drie verschillende echtparen, een boerderij en het naaiatelier waar ik een mondkapje mocht maken.

  > Lees verder
 • LBS

  De afgelopen week mocht ik twee stellen bezoeken die 65 jaar getrouwd zijn. Het was de derde keer dat ik bij hen op bezoek ging. De eerste keer was in 2005, toen ze hun Gouden jubileum vierde. 5 jaar geleden was het Diamant en nu Briljant. De hoge leeftijd geeft lichamelijke en geestelijke ongemakken, maar die staan niet op de voorgrond. Het is mooi te zien hoe de partners op elkaar zijn ingespeeld. Ze genieten van elkaar en klagen niet. Dát doe je niet, zo is hen met de paplepel ingegoten. Bij het zelfstandig wonende stel was ik extra alert op de zorg die ze krijgen. Dat loopt op rolletjes, en dat was ook zo tijdens de corona beperkingen.

  > Lees verder
 • Ventilator

  Het is inmiddels zeker  25 jaar geleden dat ik bij de veiligheidscontrole op het vliegveld van Frankfurt mijn handbagage moest openen. Ik dacht dat ze de motor van de plafond ventilator die ik in Australië had gekocht, verdacht vonden. Nee, het was een metalen kam die ze wilden voelen.

  > Lees verder
 • Fred

  Het is een jongen, en hij heet Fred. Bijna met deze woorden kondigde twee weken geleden de voorzitter van de Vertrouwenscommissie van de gemeenteraad de kandidaat voor mijn opvolging aan. Toen ik het in de besloten vergadering hoorde ontschoot mij een luide lach. Ik had hem namelijk die middag uitgebreid aan de telefoon gehad over Jeugd. Wij zijn beiden verantwoordelijk voor dat beleidsveld in onze colleges. Overigens ook voor Volksgezondheid, waarover we elkaar in vergaderingen van  de GGD spreken. Ik ken hem niet erg goed, want we spreken elkaar in vergaderingen en eigenlijk nooit privé. Hij komt me over als een evenwichtige en bijzonder aardige man.

  > Lees verder
 • Vol verwachting….

  Vanavond wordt bekend wie de gemeenteraad gaat voordragen als mijn opvolger. Als u dit leest, weten u en ik al wie het is, en zijn wellicht foto’s van hem of haar in de pers verschenen. De procedure is zo goed als geheel buiten mij om gegaan. Nadat de profielschets door de gemeenteraad was vastgesteld, werd het doodstil, en zo hoort dat ook. Met de vaststelling van de aanbeveling komt mijn afscheid steeds een beetje dichterbij. In mijn hoofd begin ik er ook wat meer mee bezig te zijn, maar verschillende dossiers vragen mijn aandacht.

  > Lees verder
 • VANG

  Afgelopen maandagavond had ik mijn laatste klankbordgroep afval. Hierin zitten burgers die “iets” met afval hebben. De meedenkgroep bestaat sinds 2015. Toen werd landelijk ook VANG geïntroduceerd: Van Afval Naar Grondstof. VANG is gericht op het maximaal scheiden van afval in nog bruikbare fracties. Daarvóór werden papier, glas en GFT wel al apart ingezameld, maar nog niet zo fanatiek. Tijdens de klankbordgroep bijeenkomst keken we even terug. In 2011 werd meer dan 1.000 ton restafval ingezameld en in 2019 ongeveer 330 ton. Alle andere stromen stegen meer of minder. Zo’n teruggang is een compliment aan de burgers waard. U hebt meegewerkt aan het duurzamer maken van onze planeet!

  > Lees verder
 • Jubilea

  Het is vanochtend alweer bijna 3 maanden geleden dat ik een bruidspaar bezocht dat het Gouden Huwelijksjubileum vierde. We bleven op 1,5 meter afstand en “elleboogden” al niet meer. Ik ken het stel dat ik bezocht best goed en het voelde vreemd afstand te houden. ….en toen ging Nederland op slot. De leuke bezoekjes stopten.

  > Lees verder
 • Afgelopen twee weken

  Wanneer ik uit het raam van mijn kantoor kijk zie ik de nieuwe windmolens rustig draaien. Ik heb ze gemist! Ik merk dat ik er ook rustig van word. Dat is fijn in deze tijden van onzekerheden.

  > Lees verder
 • Testen, testen, testen

  Mijn vorige column eindigde ik met “Houd vol, Houd moed”. Daar wil ik nu mee beginnen. Gelukkig houdt iedereen zich aan de regels, maar nu het weer beter wordt en de cijfers een afvlakking lijken te laten zien, wordt het gevoelsmatig lastiger. Het niet kunnen bezoeken van ouders of kleinkinderen levert stress op. Ik zag vanochtend in de krant een foto van een 1,5 meter bezoek via raam en hoogwerker aan opa of oma in een verpleeghuis. Mooi gebaar van de eigenaar van de hoogwerker om deze gratis ter beschikking te stellen.

  > Lees verder
 • Volhouden!

  Volgt u ook de cijfers van het RIVM? Ik heb een excel bestand gemaakt thuis om de dagelijkse stijging te vergelijken met elkaar. Ach, ieder heeft zo zijn eigenaardigheden! Het lijkt erop dat de stijging iets afvlakt, maar dat kan je pas echt zeggen als het een aantal dagen zo is.

  > Lees verder
 • Andere wereld

  We leven ineens in een andere wereld. Waar we twee weken enigszins lacherig deden over “ellebogen” in plaats van handen geven, nu komen we daar zelfs niet aan toe. Als je op 1,5 meter moet blijven lukt ellebogen niet.

  > Lees verder
 • Loslaten begint

  Op schrikkeldag stond ik even na half negen bij de ijsclub, kant en klaar voor een wandeling van 12,5 km. De club bestaat 125 jaar en een extra Groene Hart (wandel-)loop staat op het programma. Echter niet op schrikkeldag, maar op 29 maart! Weer eens niet goed gelezen. Ik ben dus nu al klaar voor de wandeling dan.

  > Lees verder
 • Nie wieder! Niemals wieder!

  Zou met al die regen in Nederland het grondwater tekort al zijn aangevuld? Dat vraag ik me af wanneer ik door weer en wind mijn boodschappen doe en bezoekjes afleg. Het voordeel is dat het thuis warm en droog is.

  > Lees verder
 • Storm

  Een enorme storm raast over ons land. Op maandagochtend liep ik, op weg naar het gemeentehuis, binnen bij de buitendienst om te vragen of we schades hadden. Meteen werden afgevallen takken gemeld. Gelukkig houden we de bomen goed bij, zodat slechte exemplaren op tijd verwijderd zijn. Het dak van de scouting heeft schade, zo werd gemeld. Ook zou een verkeerslicht van Rijkswaterstaat los hangen. Kortom, het valt mee. Vanuit mijn kamer kan ik een enorme naaldboom zie, die vervaarlijk heen en weer gaat.

  > Lees verder
 • Afvalstoffenheffing

  In de eerste week van het nieuwe jaar liep ik in de Jumbo en werd door een mevrouw aangesproken. Ze vroeg me of ik nog wel in de winkel durfde te komen. Ik keek haar zeer verbaasd aan. Ze vertelde dat het er zoemde over de verhoging van het Afval vastrecht. Daarom wil ik mijn column uitleggen waarom de verhoging nodig was.

  > Lees verder
 • Blijde Boodschap

  De donkere dagen voor Kerstmis zijn voorbij. De kortste dag ook. We zitten nu tussen Kerst en Oud/Nieuw, en als u dit leest, is het 2020. Iedere ochtend moet ik even nadenken over welke dag van de week het is.

  > Lees verder
 • Het werk gaat door

  Wanneer u deze column leest is de kans groot dat ik met een zere keel in het ziekenhuis of thuis zit. Donderdag wordt de cyste op mijn linker stemband verwijderd: het blaasje wordt geopend, het slijm verwijderd en het lege blaasje weggeknipt.

  > Lees verder
 • Boomers: stem

  U weet - als vaste lezer-  dat ik de laatste week van het jaar aan de radio gekluisterd zit voor de Top 2000.

  > Lees verder
 • Protest

  Heeft u het NOS Journaal van maandag gezien? Daarin zag u hoe een aantal portefeuillehouders Jeugd optrok naar de Tweede Kamer. Ik was daar ook bij.

  > Lees verder
 • Natuur

  Afgelopen weekend heeft bij mij in het kader van de natuur gestaan; de ontplofte natuur, wel te verstaan. Daarmee bedoel ik dat er flink gesnoeid moest worden. Vrijdagmiddag bracht ik twee kruiwagens met vooral bramen groen weg. De bramen deden het wat minder dit jaar.

  > Lees verder
 • Zomaar een dag

  In het weekend bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn een werkdag in de column te beschrijven: afgelopen maandag.

  > Lees verder
 • Ontzet

  Vorige week was ons college te gast bij Leidens Ontzet. Wat was de haring heerlijk! Ik at er drie bij het uitdelen van haring en wittebrood in De Waag en later nog één – in stukjes gesneden weliswaar – bij de receptie in het gemeentehuis. In de Peterskerk was een mooie dienst met prachtige muziek en een Overweging die tot nadenken stemt. Voor mij eindigde het met de hutspot die bij Minerva werd opgediend. “Ik hoef niet meer te koken”, dacht ik toen ik me er aan tegoed deed.. Prima sfeer in de stad.

  > Lees verder
 • Pożegnanie Osieczna

  Afgelopen donderdag stapten 11 personen, waaronder ik, in het vliegtuig naar Wrocław in Polen. Daar werden we opgewacht door de gemeentesecretaris van Osieczna. Met deze Poolse gemeente hebben we nu al 25 jaar een jumelage. Vorig jaar hebben wij de vriendschapsband opgezegd. De reden was dat er van uitwisseling tussen burgers geen sprake (meer) is.

  > Lees verder
 • Hees

  Wat er aan de hand is met mijn stem weet ik nog niet. Ik ben inmiddels zo’n 6 weken hees, en niet zo’n beetje ook. De keel doet geen pijn. Na een pilletje en snufjes werd het niet beter, en over een paar weken mag ik me vervoegen bij de KNO-arts. Hoewel men het afraadt, heb ik toch even gezocht op internet. Ik vermoed dat het een poliepje is, en zo ja, dan wordt die weggehaald. Afhankelijk van de omvang mag ik dan 2 dagen óf 2 weken niet praten. Handig met mijn beroep!

  > Lees verder
 • Nog steeds rustig

  Vorige keer schreef ik over het fotoalbum dat ik maak als herinnering aan de jumelage met Osieczna in Polen. Inmiddels is het aantal pagina’s over de 50. Bijna alle uitwisselingen zijn vastgelegd. Alleen het bezoek aan 2006 met ons eerste gelegenheidskoor en het wederbezoek van hun koor in 2007 zijn nog niet vertaald in pagina’s. Nee, het is nog erger: ik heb zo goed als geen foto’s kunnen vinden.

  > Lees verder
 • Osieczna

  Bijna twee weken ben ik nu bezig met het maken van een fotoalbum van de jumelage tussen Osieczna (Polen) en Zoeterwoude. In 1994 tekenden de burgemeesters van beide gemeenten de samenwerkingsovereenkomst. Polen had het toen nog erg moeilijk. Er was een tekort aan goederen. Vanuit de kerken werden goederen naar Oost Europese landen gebracht. Zo bracht na de start van de samenwerking de gemeenschap kinderkleding bijeen.

  > Lees verder
 • Vakantierust

  Het is rustig op kantoor. Veel medewerkers genieten van een welverdiende vakantie. De achterblijvers werken zaken af, zodat ook zij met een gerust hart een paar weken afstand kunnen nemen. Omdat ik al in februari/maart weg was, moet ik nu blijven. De andere collegeleden kunnen wel gaan. In de middag heb ik tijd om thuis wat op te ruimen of in de tuin te werken.

  > Lees verder
 • Afscheid en hulp gevraagd

  Afgelopen vrijdag nam Zoeterwoude afscheid van hier geboren en getogen Mirjam, de politievrouw in hart en nieren, die dienst deed in Leiderdorp, Voorschoten en laatstelijk Leidschendam-Voorburg. Ik was net twee weken in Zoeterwoude toen ik mocht meerijden met de politie in de nacht van oud op nieuw. Wijkagent Joop en de nog jonge agente Mirjam deden de nachtdienst. Op een gegeven moment zei Mirjam: “Hé, dat is Pietje Puk”. De echte naam weet ik niet meer. Ik zag in het donker een persoon lopen met een jack. Ik vroeg haar hoe zij hem herkende. Ze vertelde dat ze haar hele leven al in Zoeterwoude woonde, en dat je dan veel mensen aan hun houding herkent. Ik was diep onder de indruk. De afgelopen jaren zie ik ook geregeld mensen lopen en benoem voor me zelf wie die persoon is. Ja, medewerkers of mensen die in de buurt wonen, ken je wel. Maar soms herken ik dus ook andere mensen aan hun houding. Iedere keer als ik gelijk heb, moet ik aan Mirjam denken onder het motto: Dat kan ik nu ook! Vanaf nu komt daar de herinnering bij aan een fijne vrouw die er niet meer is. Ze werd slechts 39 jaar oud.

  > Lees verder
 • Communiceren

  Ik moest vanochtend ineens aan de Lentemarkt denken van 11 mei j.l.. Ik zat daar onder het motto: ” In gesprek met U”. Bij enkele gesprekjes werden vragen gesteld. Deze kon ik veelal beantwoorden, en bij andere stuurde ik later het antwoord. Eén vraag is pas onlangs beantwoord kunnen worden. Het reageren op inwoners is belangrijk, ook als het antwoord de ontvanger niet bevalt. Dat gebeurt natuurlijk ook.

  > Lees verder
 • Nijntje 2

  Afgelopen zaterdag was het weer genieten bij het uitreiken van het Nijntje diploma bij Meerburg Gym in de Eendenkooi. Diploma 2, wel te verstaan. De kids waren een maatje groter dan drie weken eerder en konden zelf koppeltje duikelen en beter huppelen. Ook mochten ze aan het rek op zeker één meter hoogte door een hoepel kruipen. Het enthousiasme droop er bij hen vanaf. Dat was ook zo bij de Grutronde van het wielerfestijn Zondag in het Dorp. Per leeftijd categorie reed men rondjes door het Dorp. De kleinsten – ongeveer de maat van Nijntje 2- reden anderhalf keer de Schenkelweg.

  > Lees verder
 • Hemelvaart

  Het afgelopen weekend was lang, want door een brugdag konden Hemelvaart en de vrijdag erna tot een lang weekend gesmeed worden. Op Hemelvaart was traditiegetrouw de Polderdag. De opening was op onze eigen Keizershof.

  > Lees verder
 • Dagelijks werk

  Twee weken geleden had ik de column geschreven … en vergeten per email naar het Leids Nieuwsblad te sturen. Het kwam omdat mijn afspraak binnenkwam toen ik net klaar was. Ik ging op in het gesprek en vergat de verzending. Gelukkig was het geschrevene wel opgeslagen. Pfff! Gevolg was dat u vorige week een ietwat gedateerd stukje las.

  > Lees verder
 • Er leven al haast geen mensen meer….

  Deze tekst was bedoeld voor 9 mei.

  … die het kunnen navertellen. Afgelopen zaterdag was de Dodenherdenking in de Dorpskerk. Het was emotioneel. Een achterneef vertelde het verhaal over Jaap Hardeman. Jaap was inwoner van Den Haag die gemobiliseerd was. Hij werd de ochtend van 10 mei 1940 opgehaald door zijn kapitein om naar Rotterdam te gaan, waar hij zijn werk voor de Landmacht deed.

  > Lees verder
 • Hart-trim-vereniging

  Als ik van mijn werkplek naar buiten kijk zie ik de kastanjeboom prachtig in het blad staan met de witte “kaarsen” op het einde van bijna iedere tak. Ineens kan ik de Noordbuurtsevaart niet meer zien. De natuur geniet, zoals wij dat ook doen.

  > Lees verder
 • Weer thuis

  Vorige week wam ik weer thuis na 6 weken vakantie. Na USA en Australië was ik ook nog 6 dagen in Thailand. Eerst in Chiang Rai, waar ik o.a. naar de grot ging waar 13 Thaise jongens vorig jaar na een week gered werden.

  > Lees verder
 • Aussie

  Mijn vorige column schreef ik over mijn verblijf in de USA. Ik zit nu in Australië, waar ik morgen vertrek. In Melbourne kon ik wallaby’s, de kleinere variant van kangoeroes, voeren.

  > Lees verder
 • USA

  De afgelopen twee weken was ik in de USA. Ik bezocht de University of Pennsylvania waar ik 41 jaar geleden mijn Master of Laws graad behaalde. Ik ben al vaker terug geweest, dus veel veranderingen kende ik al. Omdat het zou gaan sneeuwen was de Universiteit gesloten.

  > Lees verder
 • Gevoelsleeftijd

  Bijna twee weken geleden vierde ik mijn 65ste verjaardag. Gewoon een jaartje erbij, dacht ik. Zeker nu “ Trekken van Drees” een jaar en acht maanden is uitgesteld. Het blijkt dus toch wat anders dan de verjaardagen, en dat komt door oud-premier Drees. Toen ik jong was, was iemand die met pensioen ging stokoud. Betrokkene meldde zich aan bij een bejaardenhuis, kreeg een kamer, ging zitten en werd bediend. Hij of zij gedroeg zich ook oud. Nu ik zelf die leeftijd heb, vraag ik me af wat de werkelijke gemoedsgesteldheid van de 65-plussers van toen was. Gingen ze zitten omdat het van hen verwacht werd? Was men toentertijd eerder “op” dan nu?

  > Lees verder
 • Klimaatverandering

  Als ik naar buiten kijk schijnt het zonnetje. Het lijkt wel lente. Je voelt het nieuwe leven dat op uitbarsten staat. Dit weekend zag ik wat foto’s op internet over de winter van 1979. Ik studeerde toen in Philadelphia en las in brieven dat de provincie Groningen onbereikbaar was.

  > Lees verder
 • Kindergemeenteraad

  Vorige week bezocht ik de vier groepen zeven van de basisscholen in het kader van de Kindergemeenteraad. Ik maakte hen bekend met het begrip “Democratie”, wat ik vertaalde met “We zijn met z’n allen samen de baas”.

  > Lees verder
 • Snif snif

  Met enig gesnif zit ik achter de PC. Het lijkt erop dat de verkoudheid voor de derde keer sinds de zomer toeslaat. Ik heb voor de komende avonden de activiteiten tot het minimum beperkt. Zo hoop ik op de been te blijven.

  > Lees verder
 • Een nieuw jaar begint…

  De Kerst is voorbij, het nieuwe jaar begonnen wanneer u dit leest. Ik schrijf dit al op 28 december. Het Leids Nieuwsblad moet vooruitwerken omdat dinsdag natuurlijk iedereen vrij is.

  > Lees verder
 • Zie de maan….

  De Goedheiligman arriveerde afgelopen zaterdag in Zoeterwoude. Om 12 uur in het Dorp en tegen tweeën op de Rijndijk. Honderden kinderen en hun (groot)ouders stonden aan de Noordbuurtseweg op de uitkijk naar de sloepen die hem en de zwarte Pieten zouden brengen. Op de Rijndijk kon de intocht deze keer niet aan de waterkant plaatsvinden wegens sloop en nieuwbouw. De Sint had ervoor gekozen om met het Openbaar Vervoer te reizen.

  > Lees verder
 • Ondermijning versus vrijwilligerswerk

  Afgelopen maandag had ik een vergadering met zo’n 10 collega’s uit onze regio. Een van de onderwerpen was “Ondermijning”. Dat is het woord voor crimineel gedrag waarbij de onderwereld in de bovenwereld komt. Witwassen van crimineel geld is er een voorbeeld van. Het heeft vele vormen, als grote auto’s waar iemand werkloos zegt te zijn, belasting betalen over de winst van een meubelzaak waar nooit klanten zijn: de z.g. winst is dan witgewassen geld. Over de jaren heb ik over heel wat voorbeelden gelezen. Opnieuw werd onze aandacht gevraagd voor dit fenomeen. Mocht u zaken zien die wel erg vreemd zijn, dan kunt u ze bij mij melden. De politie, belastingdienst, openbaar ministerie en andere opsporingsdiensten hebben beperkte capaciteit, maar wie weet zag u het topje van een ijsberg.

  > Lees verder
 • Weekend activiteiten

  Afgelopen zaterdag was de tweede versie van de sportfittest voor senioren. In het voorjaar was het in de Eendenkooi.

  > Lees verder
 • Modder

  Afgelopen zaterdag mocht ik de Buitenplaats openen. Het is het gebouw waarin de School, Kinderopvang, Bieb en Centrum voor Jeugd en Gezin samen zijn gehuisvest. Het is een duurzaam gebouw geworden waar 4 x 1 misschien wel 6 is.

  > Lees verder
 • Schulden

  Veel, heel veel huishoudens kunnen moeilijk rondkomen. Er rust een taboe op het vragen van hulp, en zo zakt een aantal van hen steeds dieper in de schulden. Post  wordt niet meer geopend. Andere groepen redden het van salaris ontvangst tot de volgende, maar als de wasmachine kapot gaat, is er geen buffer.

  > Lees verder
 • 75 jaar zingen

  Afgelopen maandag vergaderde ik met collega’s uit de Duin- en Bollenstreek en Leidse regio in het z.g. Districtscollege. We spreken er vooral over politiezaken. Een van de punten was de politiesterkte. O.k., de criminaliteit neemt af, maar voor het veiligheidsgevoel van de burger is “Blauw op Straat” wel belangrijk.

  > Lees verder
 • 333 meter

  Enkele weken geleden verzond de gemeente een persbericht waarin mijn verbijstering werd beschreven omdat er geen aanvragen voor de lintjesregen van 2019 waren gekomen. Het bericht heeft gelukkig gewerkt.

  > Lees verder
 • Rustig aan

  Dacht u vorige week dat u mijn column al gelezen had? Dat klopt, maar het was slechts 50%. De week ervóór hadden ze mijn tekst zomaar gehalveerd. Ik ontplofte zowat, want het schrijven kost tijd en energie. Zonder overleg de helft schrappen veroorzaakt in mij een explosie. Maar goed, de helft was voor u nieuw. U heeft de kloosterkerken in Noord-Roemenië nu op uw bucketlist gezet.

  > Lees verder
 • Vakantie

  Er was verwarring bij mij over mijn vorige column. Ik had hem vóór mijn vakantie geschreven met de bedoeling dat hij op 19 juli zou worden geplaatst in de krant. Hij verwees namelijk naar de laatste inzameldag voor restafval met de minicontainers. Toen hij niet geplaatst was om onduidelijke redenen, stond ik erop dat hij vorige week geplaatst werd. De oproep voor vrijwilligers en de Nijntje diploma’s wilde ik beslist bekend maken.

  > Lees verder
 • Van alles en nog wat

  De onderwerpen buitelen over elkaar heen om mijn aandacht. Ik wil een aantal met u delen.

  > Lees verder
 • Het Avontuur

  Het was me het weekend wel. De drie scholen in het dorp openden de deuren voor iedereen die in de vele jaren sinds de opening iets met de school hadden. Oud leerlingen en onderwijzend personeel, voorleesvaders, -moeders, -opa’s en –oma’s,  klus(groot)ouders en medezeggenschapouders uit meerdere schoolgeneraties  waren van de partij.

  > Lees verder
 • Avonddriedaagse

  Twee weken geleden liep ik mee in de Avond Driedaagse in Zoeterwoude. Als ik het goed begrepen heb liepen we met zo’n 550 personen 3, 5 of 10 kilometer. Ook bewoners van Swetterhage (verstandelijke beperkte burgers) en Emmaus (ouderen) deden mee, vooral met de rolstoel.

  > Lees verder
 • Mooi weer

  Het warme en vochtige weer zorgt voor een groeiexplosie in mijn tuin. De mais is afgelopen week wel 15 centimeter gegroeid en de eerste aardbeien zijn in de havermoutpap gegaan.

  > Lees verder
 • Pinksteren

  Wat een prachtig Pinksterweekend hebben we gehad. Ik heb genoten.

  > Lees verder
 • Weer terug

  U heeft een column van mij gemist. Hij staat wel op de website van de gemeente. Die daarvóór had ik vergeten naar de krant te mailen en deed dat alsnog, waardoor hij geplaatst werd op een donderdag dat ik normaal niet schrijf.

  > Lees verder
 • Wisseling

  Vanochtend ging ik naar een vergadering in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Voor de eerste keer dit jaar kon ik zonder jas lopen van mijn parkeerplek naar het gebouw. Ik parkeer bij voorkeur  in de wijk zodat ik even kan bewegen én de dure parkeertarieven voor de gemeente kan ontwijken.

  > Lees verder
 • Bewegen!

  Vanochtend hoorde ik op de radio over de campagne van de Diabetesfonds onder de naam: ”terugroepactie”. Bij het reclameblok werd ik door de term terugroepactie aardig op het verkeerde been gezet.

  > Lees verder